Met het leernetwerk ‘Laaggeletterdheid, Langdurige Armoede en Geestelijke Verzorging Thuis’
zochten we manieren om tot goede aansluiting te komen tussen geestelijk verzorgers en mensen...

De ZINGENDA 2.0 is voortgekomen uit een VIMP-project waarin we onderzocht hebben of en hoe het product 'de ZINGENDA' verder geïmplementeerd kan worden.

Resultaten van een door VWS gesubsidieerd project over implementatie van zinvolle zorg in de praktijk. Dit project werd gecoördineerd door Reliëf en uitgevoerd in PZC Dordrecht en Liemerije, Zevenaar.

Deelname aan een fotogroep waarin mensen zelf foto's maken, die, nadat ze afgedrukt zijn, onderwerp worden van een dialoog en gesprek tussen deelnemers en begeleiding.

Biografisch Document is een werkwijze waarin op basis van wat mensen in een 1e ontmoeting verteld hebben wordt teruggegeven in een uitgewerkte brief, die voor velen van waarde blijkt te zijn.

Zingeving is als water voor de vissen, je merkt het niet als het er is, maar als het ontbreekt, lig je spartelend op het droge (Van Leeuwen, Leget & Vosselman, 2020). Dat aandacht voor zingeving...

Hoe kom je in een context van armoede en laaggeletterdheid in gesprek over zingeving? Twee jaar lang hield een groep van professionals, ervaringsdeskundigen en onderzoekers zich bezig met deze...

'Ik geen idee waarvoor ze kwam. Maar heb wel een goed gesprek gehad'. Om helderheid te scheppen in wat we doen, kun je deze worksheets gebruiken.

Het gespreksmodel is ontwikkeld voor cliënten met een levensbedreigende, progressieve aandoening die vanwege deze aandoening zingevings- of levensvragen hebben.

In drie onderzoeksprojecten, die samen het Palliatief Landelijk Onderzoek Eerstelijns Geestelijke verzorging (PLOEG)-project vormen, zijn instrumenten ontwikkeld om zorg voor zingeving en geestelijke
