
'Maar mijn kwaliteit van leven was super op de momenten waarop ik iets tegen mijn ziekte deed. Ik had veel pijn nadat mijn arm en schouder geamputeerd waren, maar ik was er trots op dat ik het gedaan had.'

Voor het implementatieproject van PLOEG zijn we op zoek naar een samenwerkingsverband dat een begeleidingstraject met ons wil uitproberen.


Seniorenwelzijn en Haagsche-Zin werken succesvol samen in hun zorg voor zingeving


ERICH, onderzoeksinstituut over GV in Europa, is gestart met een pilot studie ter ontwerp van een classificatiesysteem voor alle geestelijk verzorgers in Europa. Erg interessant, maar GV Thuis ontbreekt nog.


Zie jij ruimte voor verbetering? Wat mis je, of wat lukt er niet goed? Vul hier het feedbackformulier in, zodat we het Kennisplein kunnen blijven verbeteren!


“Bij ouderen bestaat een grote behoefte om te kunnen praten over levensvragen, maar vaak zijn ze zelf niet in staat om dat goed te verwoorden. Dat vraagt van een welzijnswerker om hier proactief in te...


Welke andere financiële middelen dan de overheidssubsidie zijn van belang voor een CvL?


Welke onderscheiden aanpak heeft een geestelijk verzorger op gebied van rouw/ verlies, trauma, etc. vergeleken met aanpalende professies? Hoe kan het ABC-model (aandacht, begeleiding, crisis) nader gespecific..


Hoe kan GV Thuis beter geïntegreerd worden in doorverwijzingssystemen? Hoe kan geestelijke verzorging – met name bij palliatieve patiënten – eerder worden ingeschakeld? Hoe werken andere professionals dan


Hoe zorg je voor aandacht voor zingeving die niet alleen op vraag (verwijzing)werkt, maar vanuit aanbod (opzoeken van doelgroepen, presentie, bv. bij rampen)?
